Hotel SREBRNA LISICA - Top lokacija, odlična hrana, udoban smeštaj i dobre cene ! 

AKTIVAN ODMOR NA KOPAONIKU

E, u ovom uživaju samo oni koji znaju. Oni kojima nije teško (naprotiv!) da obiđu Markov Kamen, slapove Jelovarnika, kažu najvećeg vodopada u Srbiji, Kozje stene sa Mijatovića jazom, zatim vrh Jadovnika, tajanstvene „piramide“ iz ko zna kog razloga nazvanog „Kukavica“, već poznato Semeteško jezero sa plovećim ostrvom i bajkama o njegovim zagonetnim „stanovnicima“, nekadašnje svetilište, kasniju bogomolju Metođe, ostatke crkvice na Crkvinama podno Pančićevog vrha…
- Branislava Aleksić- Direktor hotela

Prva celina predviđena je za odrasle i decu i sadrži 14 prepreka/staza na visini od 4m i više.  
Čine ga gelenderi (zip line), viseći mostovi, viseće mreže, Tarzan lijane, paukove mreže od užadi, cik-cak mostovi, prečka-most, kretanje surf daskom ili sankama i sl.

Druga celina je projektovana za decu, početnike i obuku i sadrži 10tak prepreka/staza na visini nešto iznad zemlje. U okviru ovog dela parka oprema je maksimalne bezbednosti. 

Treća celina je “agiliti poligon“ za najmlađe korisnike od 4 do 10 godina. 

Sadrži 6 staza/prepreka tipa: mreže, penjalice, valjci/panjići, balans greda, zid za penjanje, viseći mostić i sl. Na ulazu u park izgrađen je drveni mostić kojim se preskače instalacija boba na šinama.

 

Avantura park

Paraglajding

Paraglajding je najprijatniji i najpristupačniji oblik slobodnog letenja i svako može da proba. Jedina ograničenja imaju osobe teže od 110 kg i deca mlađa od 10 godina, a glavni preduslov je dobro zdravlje i čvrsta odluka o letenju.

Kopaonik ima nekoliko interesantnih poletišta sa kojih paraglajderi često poleću tokom cele godine, a to su najčešće lokaliteti: Suvo Rudište, Orlove stene, Srebrnac, Bela reka, Kokorovac… 

Poletanje je jednostavno, potrebno je samo da se zatrčite  nekoliko metara niz padinu zajedno sa tandem pilotom i uživanje može da počne. Od poletišta i meteoroloških uslova zavisi i trajanje leta a uobičajen tandem let na Kopaoniku traje između 5 i 13 minuta.

Uživajte u lepotama Kopaonika iz ptičije perspektive!

Zahvaljujemo se autoru ovog sjajnog video-a INFO KOP portalu. Pratite aktivnosti, sadržaje na YouTube kanalu INFO KOP postala infoKOP – YouTube

Vožnja kvadova

Safari tura podrazumeva obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik kroz vožnju u posebno prilagodjenim off road vozilima za ovu namenu.

Učesnici će imati priliku da kroz uzbudljivu vožnju upoznaju Kopaonik na jedan sasvim nov i interesantan način, pa će u vremenskom periodu trajanja vožnje posetiti vrhove Kopaonika sa kojih se pružaju spektakularni vidici, obići širi centar Kopaonika gde će imati priliku za razgledanje i osmatranje šumskih predela. Uz vodiča, učesnici će se upoznati sa raznim zanimljivostima, kako kulturno istorijskim, tako i geografskim i botaničkim.

Pešačke ture

  • Hajdučica: Trajanje pešačke ture je oko 7-8 sati, sa 415 metara uspona. Stepen težine: duga tura srednje težine. Staza prolazi kroz središte Ravnog Kopaonika, pokrivenog četinarskom šumom, protkanog retkim biljem, proplancima, potocima i tresetištem Jankova bara.
  • Duboka:  Trajanje pešačke ture 4-5 sati, sa usponom oko 416 m. Stepen težine: lagana.
  • Semeteško jezero: Trajanje pešačke ture je 8-10 sati sa usponom oko 850m. Stepen težine: teža, duga tura. Semeteško jezero nalazi se na 900m n.v., u ataru sela Semeteš ispod visa „Čukara”. Kružnog je oblika, prečnika 60 metara i dubine do 4 metra.
  • Metođe: Trajanje pešačke ture je 6-7 sati, a staza je duga i srednje težine. Metođe je prirodni rezervat pod I stepenom zaštite. U gustoj šumi bukve i smreke nalazi se i narodno svetilište, uklesano u steni.

 

manastiri u okolini

Najpoznatiji manastiri u Srbiji su smešteni u okolini planine Kopaonik. To je odličan povod da se domaći turisti u putu ka planini zaustave na kratko u blizini Novog Pazara, Raške i Kraljeva kako bi posetili manastire proglašene za spomenike kulture od izuzetnog značaja.

Manastir Studenica je zadužbina velikog župana Stefana Nemanje, utemeljivača nezavisne srpske države i rodonačelnika dinastije koja je vladala Srbijom puna dva veka.

U ovom manastiru je krunisano čak sedam kraljeva iz roda Nemanjića, a postoje narodnja predanja prema kojima je svaki kralj imao sopstveni ulaz u manastir, koji se pravio namenski za njega.

Manastir Sopoćani se nalazi u blizini Novog Pazara, i neizostavna je stanica za sve one koji se upućuju na Kopaonik. Nalazi se na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika od 1979. godine.

TELEFON ZA INFO

+381(0)64 658 30 34
+381(0)36 5471 305

LOKACIJA

SUVO RUDIŠTE BB KOPAONIK

EMAIL

prodajasrebrnalisica@gmail.com

REZERVACIJA